Daha once kizartarak yaptigim cigeri bu sefer kavurarak pisirdim.

Malzemeler:

1 kg dana cigeri
1 adet büyük soğan
4  çorba kasigi sivi yag
1 çorba kasigi tereyağ
1 çorba kaşığı sirke ( arzu edilirse eger )
yarım çay bardağı sıcak su
1  tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Cigerin zarı ve sinirleri, temizlenip kuçuk kuçuk  doğranır.Soğuk su ile yıkanıp süzülür.
Tavaya sıvıyağ ve tereyagi konur. Ciğer ilave edilir. Sirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte ara ara karistirilarak pisirilir.
Soğan piyazlık doğranır. Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulur.Daha sonra ciğerler üzerine konur.Böylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur.
Sıcak su ilave edilir. Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulur.Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet bal olsun.