Sac kavurma:
Malzemeler:
400 gr dana eti ( aslinda kuzu etiyle yapti ma biz sevmiyoruz )
1,5 domates
2 yesil biber
1 bas sogan
3-4 yemek kasigi tereyag
1 sarimsak
Tuz kekik karabiber ve pulbiber
Malzemleri hazirlama:
Aslinda eti 1 yada iki gun onceden marine etmek lazimmis fakat ben bunu bekleyemem ve beklemeyide hiiçç sevmem. Bastan soylim vaktiniz varsa eger yada yarina yapmak istiyorsaniz eti marine edip bekletin buzdolabin asagi kisminda sonra yapin. Yada beni gibi vaktiniz yoksa malzemeleri dogramadan once eti marina edin. onlar hazirlanirken o dinlensin. Marine etmenin sebebi et daha yumusak oluyormus. dana eti daha zor yumusadigindan 1 gunden fazla bekletmek gerekiyormus. Ben bekleyemem valla o kadar çatlarim :D )
Eti marine etme:
Eti marine etmek için eti julyen (tik tik) dograyin. ( normale iri iri dogramak gerekiyor ama vaktiniz yok ise julyen dograyin. yarin yapacaksaniz iri iri dograyin) bir baka alin, biraz sivi yag, biraz sut, biraz tuz ve kekik, çok az sogan dograyin karabiber atip karistirin. Mayonez kivamina gelip dolaba kaldirin.
Yapilisi:
Diger malzemeleride kuçuk kuçuk dograyin. Ocaga teflon tavanizi alin ve içine tereyagini koyun eritin. Ssakin yikamayin etleri gider butun marine isi) sonra etleri koyun ve karistirarak on pisirmesini yapin. rengi degisince kapagini kapatin suyunu çekene kadar pisin. sonra sogani ve sarimsaklarida ekleyin kavurun. Yesim biberleride koyun hizli ateste kavurmaya devam edin. Bi 5 dk sonra domatesleride ekleyin karistirin. Domatesleri çok oldurmeyin biraz diri kalsin. karistirin yine ve baharatlari tuzunu ekleyin. Bi kaç daika karistirin ve sac kavurmaniz hazirrr.
Domatesli bulgur pilavinin tarifi: 4 kisilik
Malzemeler:
Pilavlik 1 tabak dolusu bulgur
3 kasik tereyag
2 adet rendelenms domates
1 adet dogranmis domates
tuz, karabiber, istenirse kekik
Yapilisi:
Tencerenize tereyagini alip eritin ve bulguru koyun kavurun.5 dk kavurun. (Sef 15 dk kavuruyor ama o zamana kadar yanacakti enimk nerdeyse). Sonra rendelenmis ve dogranmis domatesi ekleyin kavurmaya devam edin. Biraz karabiber, tuz ve pul biberi ekleyin biraz daha kavurun. Daha sonra uzerine kaynamis su ilave edin. 3 su bardagi kadar. Bulgur pilavi çok su çektigi için onu goz karari ayarlayabilirsiniz. altini iyice kisin ve yavas yavas pisirin. suyunu çekince pilav kapagini açip peçete kapatarak yada gazete dinlendirin. Afiyet olsun.
2 Yorumlar
Maşallah ne güzel..tabak temiz dizilmiş özenli tadı da güzeldir bu tabağı ben yer miyim..
YanıtlaSilYeriiiim!
tesekkurler canim :)
SilYorumlarinizi direk yazabilirsiniz.